Over het Bukske

Plattegrond van 't Bukske

Ontmoet de oprichters


Wie zijn wij?


Wij zijn Lambert en Cindy Frijns en we hebben twee kinderen genaamd Jeffrey en Lotte. Samen met ouders Jan en Riny zijn wij in september 2016 begonnen aan een groot avontuur: het realiseren van onze droom om een KinderSpeelBoerderij in Valkenburg aan de Geul te runnen.

Vader Jan had voorheen een agrarisch eenmansbedrijf. Aangezien Jan richting de 70 jaar ging wilde Cindy en Lambert kijken wat ze konden doen met de boerderij in de Hekerbeek. Samen hebben we gebrainstormd en gekeken naar de mogelijkheden. Want het zou toch fijn zijn als het levenswerk van Jan en Riny kon worden overgedragen aan de volgende generatie.

Eind 2020, vier jaar verder en na meerdere ingewikkelde vergunningprocedures, konden we zeggen dat deze droom KinderSpeelBoerdeij 't Bukske werkelijkheid was geworden. En nu bent u dus welkom op onze KinderSpeelBoerderij waar u wordt ontvangen door een familie met de beste intenties en liefde voor horeca, dieren, natuur en omgeving. En zij willen dit graag met de lokale gemeenschap en toeristen delen.

We hopen dat jullie genieten van een bezoek aan onze totaal formule.
Zien we jullie snel?

Groetjes
Familie Frijns.
Onder het motto wist u dat........We kregen een vraag via de email:

Vraag:
In het voorbijrijden is het me al een paar keer opgevallen: een ontzettend goed en leuk initiatief. Alleen is de naam fout geschreven: dit moet 'Bökske' zijn. Het basiswoord is namelijk 'Bok' en niet 'Buk'. In het Valkenburgs wordt dan 'een kleine bok' als 'bökske' geschreven.
--------------------------------
Onze reactie:
Altijd leuk om te lezen dat het mensen bezig houdt onze Kinderspeelboerderij.

De naam hebben wij bewust op deze manier gekozen om 3 verschillende redenen heeft ons dit doen besluiten.

1. Onze belangrijkste doelgroep is kinderen en die krijgen dit veel makkelijker uitgesproken.

2. deze naam heeft zelfs al een eigen bier.

3. toeristen / Hollanders krijgen de Limburgse naam niet uitgesproken en op internet geeft het veel probleem in zoekmachines enzz

Dus we hebben bewust Bökske naast ons neergelegd. Hopelijk geen probleem :)
‐-----------------------------
Reactie:
Bedankt voor de reactie. Dat is inderdaad goed doordacht!

Dagelijks kom ik langs de werkzaamheden, dus ik zie alles langzaamaan groeien. Ik wens jullie veel succes met deze opzet. Erg goed en leuk om kinderen (en hun ouders!) dichter bij de natuur te brengen. Buitenlucht en de omgang met dieren is leuk, belangrijk en leerzaam. Nogmaals: dikke duim omhoog!

Altijd leuk om positieve reacties te ontvangen.

Team Het Bukske

Jan Frijns

Eigenaar

Riny Frijns

Eigenaar

Cindy Frijns

Eigenaar

Lambert Frijns

Eigenaar

Jeffrey Frijns

Zoon

Lotte Frijns

Dochter

Kristof Frissen

Vakantie Hulp